سبک زندگی‌ سازگار با محیط زیست, ظروف یکبار مصرف

ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار

ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار

 ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار سبک وزن، بادوام، مقاوم و زیست تجزیه پذیر در برابر پوسیدگی بوده که برای استفاده در مایکروویو نیز ایمن است.

ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار در چه مواقعی استفاده میشود ؟ آیا تا به حال فکر کرده اید که غذایی را که در ظرف یکبار مصرف در دار که در بازار با تک پرسی ها می شناسند از چه جنسی ساخته شده است؟ این غذای داغی که در ظرف یکبار مصرف در دار سرو می شود، به سلامتی شما آسیب می رساند؟ مهم نیست که صاحب یک رستوران باشید و یا صرفاً فردی باشید که می خواهد از مزایای کاسه یکبار مصرف گیاهی استفاده کند. باید بدانید که ظروف گیاهی توانسته‌اند نقش کلیدی در جلب رضایت مشتریان در سراسر کشور ایفا کنند. کاسه های یکبار مصرف از جنس های متفاوتی تشکیل شده‌اند.

با توجه به گسترش صنعت رستوران داری در سطح کشور و افزایش دلیوری ها، استفاده از ظروف یکبار مصرف به ویژه انواع ظروف یکبار مصرف گیاهی نیز افزایش یافته است. در ادامه به بررسی مزایا و معایب استفاده از انواع ظروف یکبار مصرف می‌پردازیم. 

تولید پلاستیک

پلاستیک ها محصول نوآوری بشر هستند زیرا سبک وزن، بادوام، مقاوم در برابر پوسیدگی، ارزان قیمت و قالب گیری آنها بسیار راحت است. متأسفانه، این نوآوری بهایی دارد. بسته بندی پلاستیکی آلودگی بسیار زیادی را در طی سالیان ایجاد کرده است. در نتیجه، اکوسیستم های زمین را که ما به آن وابسته هستیم، تحت تاثیر قرار داده است. به دلیل طراحی ضعیف محصول و فقدان زیرساخت های مناسب، اکثر زباله های پلاستیکی به محل های دفن زباله فرستاده می شوند یا در محیط زیست دفع می شوند. ۹/۲ میلیارد تن پلاستیک تولید شده است که تنها ۹ درصد آن به درستی بازیافت شده است. 

از آنجایی که پلاستیک زیست تخریب پذیر نیست، هر تکه پلاستیکی که تا به حال ساخته شده است هنوز در این سیاره وجود دارد. خواه به میکروپلاستیک ها تجزیه شود یا نه، پلاستیکی که در اقیانوس ها ریخته می شود یا شسته می شود توسط حیوانات دریایی مصرف می شود. در کل، پلاستیک یکبار مصرف برای رفع نیاز جمعیت در حال رشد جهان به بازار عرضه شد.

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی اکثراً بر پایه مواد نفتی و یا سوخت های فسیلی ساخته شده اند. این ظروف تنوع بسیار زیادی داشته و در حجم های مختلفی در بازار عرضه می شوند. ظروف یکبار مصرف پلاستیکی وزن کمی داشته‌اند و از خواص مکانیکی بسیار خوبی برخوردارند. قبل از نوسانات شدید ارزی هزینه ساخت ظروف پلاستیکی پایین بود. اما پس از بالا رفتن قیمت ارز، هزینه ساخت این ظروف بیشتر از ظروف گیاهی شد. درمیان انواع ظروف یکبار مصرف پلاستیکی، لیوان های پلاستیکی بیشترین کاربرد و فروش را دارا هستند که به همان نسبت در بین زباله ها نیز وجود دارند.

چالشهای بازیافت پلاستیک

محققان دریافتند که تجزیه پلاستیک ها ممکن است بیش از ۴۵۰ سال نیز طول بکشد. در این میان، حدود یک سوم تولید ظروف یکبار مصرف پلاستیکی صرف ساخت ظروف یکبار مصرف در دار می شود. پسماند این ظروف پلاستیکی باعث به وجود آمدن آلودگی سفید شده است. تمامی این پلاستیک ها در نهایت به اقیانوس ها و خاک وارد می شوند. این پسماند پلاستیکی که سالیان سال در طبیعت باقی می ماند زندگی جانوران دریایی و حیات وحش را مختل کرده است. یکی از راهکارهای از بین بردن پلاستیک ها، دفن آنها یا سوزاندن و در آخر بازیافت آنها می باشد. اما از آنجا که تخریب طبیعی پلاستیک زمانی که دفع میشود بسیار طولانی مدت بوده و در حقیقت کار دشواری است، اکثر پلاستیک های دفع شده در طبیعت باعث آلودگی خاک و آب شده و نیز مانع از گسترش کشاورزی می شود.

راهکار دوم که سوزاندن پلاستیک است نیز مشکلات خود را دارد. سوزاندن پلاستیک باعث آزاد شدن مواد سمی مانند فلوئور، کلر و کاربیدها می‌شود. این مواد سمی لایه اوزون را تخریب میکند و به طور غیر مستقیم بر زندگی انسان تاثیر مخربی دارد. گزینه آخر بازیافت است. از آنجا که بازیافت روندی پیچیده و هزینه ‌بر است سد بزرگی برای زباله های پلاستیکی محسوب می شود. در سال ۲۰۱۹، ۱۴ درصد از ۷۸ میلیون تن بسته بندی پلاستیکی بازیافت شد. اما تنها دو درصد است این پلاستیک های بازیافتی توانستند به محصولاتی مشابه دوباره روانه بازار شوند. بنابراین، توسعه جایگزین‌های سازگار با محیط ‌زیست و زیست تخریب‌پذیر برای پلاستیک‌های کنونی نشان‌دهنده نیاز نوظهور برای آینده‌ای پایدار است.

ظروف یکبار مصرف گیاهی

ظروف یکبار مصرف گیاهی از نشاسته ذرت تهیه شده اند. این ظروف بر خلاف محصولات برخلاف محصولات استایرنی، پلاستیکی و کاغذی قابل تجزیه در محیط زیست می باشد. بنابراین محصولات دوستدار محیط زیست و زیست تخریب پذیر به حساب می آید. انواع ظروف گیاهی در ایران با استفاده از آخرین تکنولوژی روز دنیا تولید می شود. ظروف یکبار مصرف گیاهی در شرایط مناسب (دما، رطوبت و حضور میکروب ها)، پس از مدت شش ماه می تواند در طبیعت تجزیه شود.

ظروف گیاهی در شکل ها و حجم های مختلف در بازار وجود دارند. تنوع این ظروف مانند ظروف پلاستیکی زیاد است. همین تنوع مناسب باعث شده است که خریداران بتوانند آنها را به راحتی با ظروف پلاستیکی معمولی جایگزین کنند. ظروف یکبار مصرف گیاهی شامل انواع ظروف غذا مانند کاسه، بشقاب، لیوان، ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار و سینی های غذا هستند که می توانند ظرف شش ماه پس از دور ریختن در طبیعت به خودی خود تجزیه شوند. از آنجا که بسته بندی های غذایی بخش زیادی از زباله های جامد شهری را شامل می‌شوند، استفاده از ظروف گیاهی نگرانی های موجود برای مشکلاتی که پس ماند پلاستیکی در طبیعت به وجود می‌آورند را کاهش خواهد داد. در کل، بسته بندی باعث حفاظت از مواد غذایی شده و ماندگاری آنها را بیشتر می‌کند. در نتیجه، بسته بندی مناسب از اهمیت ویژه ای در صنعت غذا برخوردار است.

مزایای ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار

ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار کیفیت مناسبی دارند. برای انواع مناسبت ها مانند کمپینگ، پیک نیک، وعده‌های غذایی‌، پذیرایی، باربی کیو، مراسم، مهمانی‌ها، عروسی‌ها و رستوران‌ها ایده آل میباشد. همچنین ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار قابلیت حمل آسانی دارد. وقتی که در تعداد روی هم قرار می گیرند کمترین فضا را اشغال می کنند. ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار قابل استفاده در ماکروفر و فریزر می باشد و از آن می توان برای سر و نگهداری غذای گرم یا سرد استفاده کرد.

مایعات در ظرف گیاهی در دار به بیرون نشت نمیکند. چرا که این ظرف ساختار محکمی داشته و در مقابل تغییرات دمایی مقاوم است. بنابراین می توانید سوپ، سالاد، دسر و موارد دیگر را در آن سرو کنید. ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار پس از دور ریخته شدن در خاک در شرایط مناسب (دما، رطوبت و حضور میکروب)، پس از ۶ ماه در محیط تجزیه میشوند و هیچ سمی در خاک باقی نمی گذارند.

۱- با دوام هستند

ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار دوام خوبی دارد. ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار به راحتی شکسته نمی شود. اگر در ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار غذای آب داری ریخته شود، مایعی از آن به بیرون نشت پیدا نخواهد کرد. ما در اکوکلیکی ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار را به صورت فله ای از کارخانه به زیست واقع در تهران به شما عرضه می کنیم.

۲- کاهش حجم پسماند در مراکز دفن زباله

استفاده از ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار در دار باعث باعث کاهش ضایعات پلاستیکی در مراکز دفن زباله می شود. از آنجا که ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار یک محصول سازگار با محیط زیست و زیست تخریب پذیر است شما می توانید آنها را با خیال راحت استفاده کرده و سپس دور بریزید و دیگر نگران آلودگی های پلاستیکی در محیط زیست نباشید.

۳- ایمن برای استفاده با مایکروویو

ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار برای استفاده در مایکروویو بی خطر هستند. می توانید این محصول را در ماکروویو گذاشته و نوشیدنی خود را گرم کنید. ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار از استحکام خوبی برخوردار بوده و نشکن نیز می باشد. آنها در برابر حرارت نسبتاً متوسط نیز مقاومت خوبی دارند.

۴- مصرف انرژی پایین

برای ساخت ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار انرژی کمتری نسبت به ساخت ظروف پلاستیکی مصرف می شود. همچنین ساخت این ظروف هیچ گونه آلودگی محیطی ( پساب صنعتی و آبی ) به همراه نخواهد داشت. در نتیجه آنها محصولات دوستدار محیط زیست نیز به حساب می آید. چرا که با مصرف انرژی کمتر مواد اولیه تجدیدپذیر تهیه و تولید می‌شوند.

۵- غیر سمی

هیچ ماده شیمیایی، سفید کننده، رنگ اضافی در پروسه ساخت ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار مورد استفاده قرار نمی گیرد. به همین دلیل است که این محصول کاملاً عاری از مواد شیمیایی می کند. حتی رنگ سفید یا به اصطلاح عاجی رنگ ظروف یکبار مصرف گیاهی که در این سایت به فروش میرود، برگرفته از رنگ طبیعی نشاسته ذرت است. شما می توانید بدون نگرانی در وجود مورد هر نوع مشکل ایمنی و سلامتی، غذا را برای همه از پیر و جوان در آن سرو کنید. و نگران این قضیه نباشید که ماده شیمیایی از این ظروف به غذا نشت پیدا می‌کند.

با آگاهی روزافزون در مورد آسیب هایی که پلاستیک برای سالیان متمادی بر سیاره ما و سلامتی ما تحمیل کرده است، اکنون تولید کننده های ظروف یکبار مصرف گیاهی بزرگ ایرانی مانند برند به زیست در حال ارائه جایگزین های شگفت انگیزی برای ظروف پلاستیکی، فومی و کاغذی هستند.

بازار ظروف گیاهی 

 در سال ۲۰۱۹ تولیدات ظروف یکبار مصرف گیاهی به ۱۷/۱ میلیون تن رسید. این رقم حدود ۵۸ درصد از کل تولید بیوپلاستیک ها می باشد. ‌بینی‌ها نشان می دهد که تا سال ۲۰۲۴ این رقم به ۳۳/۱ میلیون تن برسد. در این بین ظروف زیست تخریب پذیر برپایه PLA و بر پایه نشاسته  ذرت بیشترین حجم بازار را به خود اختصاص می‌دهند. افزایش تقاضا برای استفاده از این ظروف ارتباط مستقیمی با دستورالعمل های نظارتی هر کشور و سطح آگاهی عمومی در مورد مسائل مربوط به سلامتی و زیست محیطی دارد.هرچند هنوز بازار جهانی پلاستیک ها آنها که تجزیه می شوند و چه آنها که تجزیه نمی شوند فقط یک درصد از کل تولیدات پلاستیک سالیانه را تشکیل داده اند.   

آمار تولید ظروف گیاهی در جهان

در سال ۲۰۱۹، کشورهای آسیایی با ۴۵ درصد تولید ظروف گیاهی با بیشترین سهم این بازار را شامل شدند . پس از آن اروپا ۲۵ درصد این سهم را به خود تعلق داد. رتبه سوم آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی با ۱۲ درصد سهم تعلق گرفت.در کل، ۵۴ درصد کل بازار بیوپلاستیک ها در صنعت بسته بندی مورد استفاده قرار می گیرد. مابقی سهم بسته صنعت بسته بندی به منسوجات، کالاهای مصرفی و محصولات کشاورزی و باغبانی اختصاص دارد. مطالعات نشان داده است که بسته بندی مواد غذایی ( ظروف گیاهی ) بیشترین رشد را در طی سال‌های اخیر داشته است. همچنین بیشترین تقاضا برای ظروف یکبار مصرف گیاهی به فست فود ها، غذاهای آماده، غذاهای تازه و منجمد تعلق دارد.


سایت اکوکلیکی محصولات دوستدار محیط زیست را در اختیار شما قرار می دهد.

2 نظر در “ظرف یکبار مصرف گیاهی در دار

  1. EARTH Lover🌍 گفت:

    عالی بود🌿

  2. عبد گفت:

    اطلاعات مفید در رابطه ظروف یکبار مصرف گیاهی را همگی‌ اینجا میخوانم. ممنون از این همه توضیحات.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *