بازیافت, سبک زندگی‌ سازگار با محیط زیست

بازیافت نقره

بازیافت نقره

نقره‌های بازیافتی با دوام تر، با کیفیت تر هستند که باعث حفاظت از زیستگاه های طبیعی و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و ضایعات میباشند.

بازیافت نقره 

در سال های اخیر چیزی شبیه به یک انقلاب بازیافت وجود داشته است. بازیافت موادی مانند پلاستیک و کاغذ طبیعت دوم ما است. اما بازیافت فلزات گرانبها چگونه کار می کند؟ نقره از منابع طبیعی غیر قابل تجدید به دست می آید، بنابراین آیا می توان کاری برای بازیافت آن انجام داد؟ همچنین ممکن است از خود بپرسید که آیا بر کیفیت محصولی که می‌خرید تأثیر می‌گذارد یا قیمت را افزایش می‌دهد؟ پاسخ منفی است! برای اطلاعات بیشتر در مورد نقره استرلینگ (یا همان نقره ۹۲۵ ) بازیافتی، این مطلب را بخوانید.

نقره یک منبع محدود است و انتظار می‌رود که اگر با همین روند از منابع استفاده کنیم، فقط تا ۳۰ سال دیگر در دسترس خواهد بود. بنابراین، مهم است که فرآیندهای بازیافت به طور مداوم در حال تکامل باشد و ما بهتر و بهتر از محصولات مختلف نقره استفاده کنیم.

روش‌های اصلی‌ بازیافت نقره

۱- جواهرات قدیمی و محصولات مشابه نقره ذوب می شوند.

۲- محصولاتی از صنعت عکس که در آن نقره توسط فرآیندهای الکترولیتی بازیافت و سپس ذوب می شود.

۳- ضایعات الکترونیکی، فرآیندی پیچیده تر که در آن نقره از محلول تشکیل شده در هنگام بازیافت مس و سایر فلزات بازیافت می شود. سپس از فرآیندهای الکترولیتی و ذوب استفاده می شود.

نقره موجود در جواهرات امروزه ما عمدتاً از محصولات صنعت عکس و به میزان کمتری از جواهرات قدیمی و محصولات باقی مانده در ساخت که ذوب شده اند به دست می آید. در مقایسه با استفاده از نقره جدید، تغییرات اقلیمی در صورتی که از نقره بازیافت شده استفاده شود ۷۰ درصد کمتر خواهد شد. برای تولید یک کیلوگرم نقره جدید، معادل ۱۰۰ کیلوگرم CO2 استفاده می شود.

در سال ۲۰۲۱، استفاده از نقره بازیافت شده در جواهرات Syster P باعث صرفه جویی در حدود ۲۵ تن CO2 در مقایسه با نقره جدید شده است. به عنوان مثال، این صرفه جویی را می توان برابر ۱۳۵ پرواز رفت و برگشت از استکهلم به برلین در نظر گرفت. یا می توان آن را برابر ۶۲۰۰ بار مسافرت با قطار از استکهلم به برلین به شمار آورد.

نقره خام استرلینگ یا ساچمه نقره

نقره استرلینگ بازیافتی چیست؟

نقره استرلینگ بازیافتی نقره گرانبهایی است که از محصولات فلزی استفاده شده استخراج می شود. هنگامی که نقره از فلزات دیگری که با آن مخلوط می شود جدا می شود، ذوب می شود و دوباره برای تولید محصولات نقره جدید استفاده می شود.

آیا نقره استرلینگ بازیافتی به اندازه نقره استرلینگ بازیافت نشده کیفیت خوبی دارد؟

قطعا همینطور است! هیچ خلوصی در فرآیند استخراج نقره استرلینگ از اقلام نقره استرلینگ مستعمل از بین نمی رود. کلوخه نقره تولید شده در پایان فرآیند همچنان نقره خالص است.

چگونه نقره استرلینگ را بازیافت می کنید؟

بستگی دارد. دو نوع بازیافت نقره وجود دارد. اولین مورد بازیافت نقره در مقیاس کوچک است که نقره‌سازان با استفاده از روش‌های سنتی استخراج نقره شروع به انجام آن کرده‌اند. این یک تمرین دقیق و زمان‌بر است که با دست انجام می‌شود.

بازیافت نقره در مقیاس کوچک

در زیر فرآیند بازیافت در مقیاس کوچک توسط صنعتگران مراحل زیر انجام می شود :

  • جواهرات جمع آوری می شوند، سپس HCI (اسید هیدروکلریک) به مدت حدود ۲ ساعت به آن اضافه می شود تا نقره مایع شود.
  • نمک اضافه می شود و محلول به رنگ سفید شیری تبدیل می شود.
  • از یک صفحه آهن به عنوان کاتالیزور استفاده می شود که محلول را به ماده ای شبیه سیمان تبدیل می کند.
  • این ماده سیمان مانند صاف می شود، سپس در دمای بالا ذوب می شود و در نتیجه یک بار دیگر به مایع تبدیل می شود.
  • مایع را در ظرفی می‌ریزند که آب سرد در آن نگه داشته می‌شود و باعث می‌شود نقره خالص جدا شده و به صورت توده (یک توده یا توده) تبدیل شود.

این کلوخ به جواهرات جدیدی با داستان پشتی افسانه ای تبدیل شده است!

بازیافت نقره در مقیاس بزرگ

فرآیند دوم بازیافت در مقیاس بزرگ است که تمایل دارد در مقیاس تجاری و در سطح صنعتی انجام شود. این فرآیند مقادیر زیادی نقره به دست می‌آورد و شامل استخراج نقره است که در اقلام مورد استفاده در صنایع عمومی گنجانده شده است تا بتوان از آن در ایجاد محصولات صنعتی بیشتر بدون نیاز به سرمایه‌گذاری در نقره خام بیشتر استفاده کرد. با این حال، نقره استرلینگ باید از سایر فلزاتی که با آن ترکیب شده است مانند مس یا روی جدا شود. روش ها شامل افزودن اسیدهایی مانند اسید نیتریک یا اسید سولفوریک، اعمال گرما یا استفاده از جریان الکتریکی برای جداسازی فلزات است

آیا بازیافت این فلز می تواند به صرفه جویی در انرژی و انتشار گازهای گلخانه ای کمک کند؟

کاملا. وقتی صحبت از بازیافت فلزات می شود، چنین فرآیندهایی می توانند مقدار زیادی انرژی و انتشار کربن را ذخیره کنند. برای مثال، Friends of the Earth بیان می‌کند که شرکت‌هایی که از آلومینیوم بازیافتی استفاده می‌کنند، در مقایسه با شرکت‌هایی که از مواد خام استفاده می‌کنند، حدود ۹۵ درصد انرژی بیشتری هنگام تولید محصولات آلومینیومی صرفه‌جویی می‌کنند.

در حین استخراج فلزات، مقدار باورنکردنی برق و انرژی برای استخراج سنگ معدن استفاده می شود، بدون توجه به عملیات ذوب و فرآوری مداوم که گازهای گلخانه ای منتشر می کند. موسسه صنایع بازیافت ضایعات ادعا می کند که بازیافت فلز می تواند انتشارات مضری را که باعث گرم شدن کره زمین می شود از ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تن کاهش دهد. بازیافت نقره استرلینگ تفاوتی ندارد. روند بازیافت از نظر انتشار دی اکسید کربن و آلودگی و همچنین صرف انرژی بسیار کمتر آسیب بسیار کمتری دارد.

آیا بازیافت نقره‌های استرلینگ می تواند به جنگل های آمازون کمک کند و جان حیوانات را نجات دهد؟

بله. معادن فلزی هزاران جریب زمین در جنگل های آمازون را مصرف می کند. در طول سال‌ها درختان بی‌شماری بریده شده و سوزانده شده‌اند تا فضا پاک شود. در نتیجه این جنگل زدایی، اکوسیستم های پیچیده گیاهی و حیات وحش از بین می روند، زیستگاه ها از بین می روند و حیات جانوری و گیاهی از بین می روند.

اما این فقط جنگل بارانی آمازون نیست. هر جا که فلزات استخراج شوند، اثرات جبران ناپذیری بر محیط زیست رخ می دهد. وقتی به معدن گراسبرگ در پاپوآ، اندونزی، بزرگترین معدن طلا و سومین معدن مس در جهان نگاه می کنیم، می بینیم که چگونه مواد معدنی و سنگ های زائد حاصل از فرآیند استخراج می توانند از طریق زهکشی اسیدی که بر حیوانات، گیاهان و حیوانات تأثیر می گذارد سمی باشند. زندگی انسان همچنین می تواند بر هوا تأثیر بگذارد. مواد سمی به هوا و آب نفوذ می کند. خطرات زیست محیطی مانند رانش زمین در نتیجه استخراج معدن نیز به وجود می آیند. بازیافت فلز ضایعات معدن را به میزان باورنکردنی ۹۷ درصد کاهش می‌دهد.

چگونه می توانم برخی از اقلام نقره خود را بازیافت کنم؟

نسبتا به سادگی. تعجب خواهید کرد که چگونه بسیاری از چیزها در خانه های ما مانند سکه، لوازم الکترونیکی، ظروف آشپزخانه، جواهرات و عکس ها را می توان برای نقره بازیافت کرد. به فروشندگان طلا و نقره محلی خود نگاهی آنلاین بیندازید که می توانید اقلام نقره قدیمی خود را به آنها بیاورید (به سایت آنها مراجعه کنید یا ابتدا با آنها تماس بگیرید تا ببینید کدام اقلام را می برند) و در کمترین زمان ممکن اقلام نقره شما ذوب شوند. و مجدداً مورد استفاده قرار می گیرد و در این فرآیند برای شما درآمد کسب می کند. جواهرات نقره‌ای را می‌توان به جواهرات‌فروشی‌ها نیز فروخت تا ذوب شوند و سپس جواهرات جدید تولید کنند.

لپ تاپ یا گوشی قدیمی دارید؟ به یک مرکز جمع آوری بروید که در آن قطعات نقره و همچنین سایر قطعات الکترونیکی می توانند بازیافت شوند. با استفاده از الکترولیز، عکس‌های قدیمی که دیگر نمی‌خواهید می‌توانند نقره موجود در آنها را توسط آزمایشگاه‌های عکس نیز از بین ببرند.

آیا برندهایی که من می شناسم از نقره بازیافتی پایدار برای محصولات خود استفاده می کنند؟

در حالی که والمارت با نتایج مشکوک به نقره های بازیافتی پایدار پرداخته است، پاندورا همه کاره شده و ادعا کرده است که تا سال ۲۰۲۵ از نقره و طلای ۱۰۰% بازیافتی در تمام محصولات خود استفاده خواهد کرد. در ایران برند‌هایی‌ مانند گالری ابر که به تازگی لاین نقره خود را راه اندازی کرده است، از نقره استرلینگ بازیافتی برای برخی‌ محصولات خود استفاده می‌کند. هدف این برند در آینده نزدیک این است که مجموعه کامل خودش را از نقره های بازیافتی تولید کند. در حال حاضر، اکثر زیورآلات تهیه شده از نقره در ایران از نقره های بازیافتی تهیه شده‌اند. به این معنی که پایان خط، مازاد، اقلام معیوب، نمونه ها و غیره همه به نقره سازان متخصص برمی گردند تا ذوب شوند و دوباره مورد استفاده قرار گیرند.

چه کسی می دانست که نقره بازیافت شده می تواند به پایداری کمک کند؟

از نجات گیاهان، جانوران و اکوسیستم‌ها گرفته تا کاهش انتشار CO2، زباله‌های سمی و انرژی، نقره بازیافتی و در واقع تمام فلزات بازیافتی راه‌حل پایدارتری برای یک مشکل بزرگ زیست‌محیطی ارائه می‌دهند. این فوق‌العاده است که پس از مدت‌ها وام گرفتن از طبیعت، چیزی را به طبیعت میتوانیم برگردانیم.

۵ دلیل برای استفاده از نقره بازیافتی

مزایای زیست محیطی زیادی از نقره بازیافت شده و همچنین مزایای استفاده از آن در جواهرات وجود دارد.

۱- بادوام

نقره بازیافتی دوام خود را حفظ می کند و آن را تبدیل به فلزی درخشان برای جواهرات روزمره شما مانند دستبند می کند.

۲- کاهش انتشار CO2

بدون نیاز به استخراج نقره جدید، انتشار CO2 را می توان بسیار کاهش داد.

۳- حفاظت از محیط فیزیکی

استخراج نقره بر زمینی که منبع آن است تأثیر می گذارد. این می تواند منجر به فرسایش و همچنین تخریب زیستگاه های طبیعی شود که حیات وحش به آنها متکی است. بازیافت نقره به این معنی است که لازم نیست این اتفاق بیفتد.

۴- کاهش ضایعات

بازیافت نقره نه تنها از جواهرات بلکه لوازم الکترونیکی نیز می تواند به کاهش میزان زباله هایی که به محل دفن زباله ختم می شود کمک کند.

۵- کیفیت بالا

نقره بازیافت شده با وجود استفاده مجدد، کیفیت بالای خود را حفظ می کند. درخشش مدرسه کلاسیک که مشخصه این فلز است پس از بازیافت از بین نمی روند.


سایت اکوکلیکی محصولات دوستدار محیط زیست را در اختیار شما قرار می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *