سبک زندگی‌ سازگار با محیط زیست

پارچه‌های سازگار با محیط زیست

پارچه‌های سازگار با محیط زیست‌

برای استفاده از محصولات پایدار، برند‌های بزرگ از پارچه‌های سازگار با محیط زیست‌ چون بامبو، کنف، سویا، لینن و غیره استفاده میکنند.

مقدمه

همه ما به خوبی از اهمیت محیط اطراف خود آگاه هستیم. اثرات گرمایش جهانی و سایر مشکلات زیست محیطی ناشی از مدیریت نادرست محیط را به طور مستقیم مشاهده کرده ایم. همچنین می دانیم که صنعت نساجی تاثیر زیادی بر محیط زیست دارد. استفاده از پارچه های مصنوعی مستلزم استفاده از چندین ماده شیمیایی خطرناک است که باعث آلودگی می شود و می تواند بر کیفیت هوا و آب تأثیر منفی بگذارد. پارچه های طبیعی مانند پنبه و ابریشم به زمین و آب بیشتری برای کشت نیاز دارند و در نتیجه باعث تخریب بیشتر زیستگاه می شوند. به همین دلایل، پارچه های سازگار با محیط زیست برای داشتن سبک زندگی‌ سازگار با محیط زیست به گزینه ای جذاب تبدیل شده اند.

پارچه‌های سازگار با محیط زیست چیست؟ 

پارچه های سازگار با محیط زیست منسوجاتی هستند که غیر سمی، زیست تخریب پذیر هستند و از منابع کمتری نسبت به پارچه های سنتی استفاده می کنند. آنها معمولاً از مواد کاملاً طبیعی مانند پنبه ارگانیک، بامبو، ابریشم، کنف، لین، پلی استر بازیافتی، و سویا می آیند که به برخی‌ از آنها به طور مختصر در این نوشته تشریح میشوند. این پارچه‌ها خیلی سریع‌تر از همتایان مصنوعی خود تخریب می‌شوند و بنابراین، به کاهش میزان آلودگی ایجاد شده توسط پارچه‌های دور ریخته شده کمک می‌کنند.

مزایای پارچه های سازگار با محیط زیست

    ۱- کاهش اثرات زیست محیطی 

پارچه های سازگار با محیط زیست از منابع کمتری استفاده می کنند و در طول تولید زباله کمتری تولید می کنند. این به کاهش فشار روی محیط کمک می کند زیرا مواد شیمیایی کمتری در هوا و آب منتشر می شود. علاوه بر این، این پارچه ها عموماً زیست تخریب پذیر هستند، به این معنی که در طول زمان تجزیه می شوند، بنابراین در محل دفن زباله ها قرار نمی گیرند.

    ۲- کاهش خطرات سلامتی 

استفاده از پارچه های مصنوعی به دلیل وجود ترکیبات آلی فرار (VOCs)، آئروسل ها و سایر مواد شیمیایی خطرناک می تواند خطرات زیادی برای سلامتی ایجاد کند. پارچه های سازگار با محیط زیست حاوی هیچ یک از این مواد شیمیایی خشن نیستند، بنابراین کمتر احتمال دارد که مشکلات سلامتی ایجاد کنند.

    ۳- بادوام تر 

پارچه های سازگار با محیط زیست عموماً از پارچه های مصنوعی سنتی دوام بیشتری دارند. این بدان معنی است که آنها دوام بیشتری دارند و نیاز به تعویض کمتری دارند و در نتیجه اقلام دور ریخته شده کمتری در محل دفن زباله ها قرار می گیرند.

    ۴- راحت تر 

بسیاری از مردم متوجه می شوند که پارچه های سازگار با محیط زیست راحت تر از همتایان مصنوعی خود هستند. این به این دلیل است که آنها جریان هوای بیشتری را ایجاد می کنند و جذب بیشتری دارند و در نتیجه تحریک کمتری دارند و عرق کمتری روی پوست تجمع می یابد.

    ۵- پایدار 

برخلاف برخی از پارچه های سنتی، تولید پارچه های سازگار با محیط زیست به طور کلی به محیط زیست آسیب نمی رساند و باعث آلودگی نمی شود. این به این دلیل است که آنها از منابع تجدیدپذیر مانند پنبه ارگانیک، بامبو و کنف ساخته می شوند.

معایب پارچه‌های دوستدار محیط زیست

    ۱- گران است 

یکی از بزرگترین معایب استفاده از پارچه های سازگار با محیط زیست هزینه آن است. از آنجایی که این پارچه‌ها با مواد گران‌تر و پایدارتر ساخته می‌شوند، عموماً قیمت بیشتری نسبت به پارچه‌های مصنوعی دارند.

    ۲- در دسترس نیستند 

به دلیل عدم آگاهی و تقاضا، یافتن پارچه های سازگار با محیط زیست می تواند دشوار باشد. واقعیت این است که بسیاری از خرده‌فروشان هنوز به پارچه‌های مصنوعی معمولی متکی هستند و دسترسی مصرف‌کنندگان به جایگزین‌های سازگار با محیط زیست را دشوار می‌سازد.

    ۳- کیفیت تولید

با توجه به ماهیت غیر قابل پیش بینی فرآیند تولید پارچه، کیفیت پارچه های سازگار با محیط زیست می تواند بسیار متفاوت باشد. این به این معنی است که ممکن است با یک تکه پارچه با کیفیت مشکوک روبرو شوید.

انواع پارچه‌های دوستدار محیط زیست 

    – بامبو

گیاه بامبو برای تهیه پارچه دوستدار محیط زیست

بامبو یک ماده کاملاً طبیعی است. گیاه بامبو به سرعت رشد می کند و می توان آن را در عرض ۵-۳ سال پس از کاشت برداشت. به آب بسیار کمی نیاز دارد و نیازی به آفت کش ندارد. همچنین در محیط‌های مختلف میتواند رشد کند. این گیاه که به آن طلای سبز نیز می‌‌نامند، بدون نیاز به کشت دوباره رشد می‌کند. بامبو را می توان به صورت مکانیکی و شیمیایی تهیه کرد. هر کدام از این روش ها ردپای اجتماعی و زیست محیطی مخصوص به خود را دارند. چین، هند، میانمار و تایلند بزرگترین تولیدکنندگان بامبو در جهان هستند. بامبو الگو رشد مترکمی دارد. بنابراین در فضای محدود میتواند رشد کند. ریشه بامبو ساختار پیچیده‌ای دارد. بنابراین از فرسایش جلوگیری می کند و سلامت خاک را حفظ می کند. تنفس بسیار بالایی دارد. در نتیجه دی اکسید کربن را جذب کرده و اکسیژن قابل توجه‌ای تولید می‌کند. مقاوم است و نیازی به آفت کش یا حشره کش ندارد. امروزه از این گیاه برای ساخت پارچه‌ سازگار با محیط زیست استفاده فراوان میشود. 

    – کنف

پارچه سازگار با محیط زیست کنف

کنف سرعت رشد بالایی‌ دارد. کنف تا سه برابر بیشتر از پنبه در یک دوره برداشت رشد می‌کند. پارچه‌هایی‌ از این جنس دوام بالایی‌ دارند. پارچه‌های کنفی ضد باکتری هستند و زیست تجزیه پذیر میباشند. کنف نیاز آبی کمی‌ دارد. در نتیجه هزینه تولید آنها به نستبت کمتر از سایر گیاهان است. امروزه از این گیاه برای ساخت پارچه‌ سازگار با محیط زیست استفاده فراوان میشود. 

    – لینن

پارچه سازگار با محیط زیست لیننلینن محصول گیاه کتان است. از دانه کتان برای مصارف غذایی استفاده میشود و از بقیه گیاه پارچه تولید میشود. لینن از مانند بامبو نیاز به کود یا آفت کش ندارد. لینن کاربرد‌های بیشماری در تولید روتختی و ملحفه دارد.

 

    – پنبه ارگانیک

پارچه سازگار با محیط زیست پنبه ارگانیکپنبه معمولی‌ با پنبه ارگانیک تفاوت‌های بیشماری دارد. برای تولید پنبه معمولی‌ آفت کش زیادی مصرف میشود. استفاده از آفت کش‌ها باعث آلودگی‌ خاک و منابع آبی میشود که برای محیط زیست خود مضر است. پنبه ارگانیک از کاشتن دانه‌ی پنبه حاصل میشود. اما گیاهی پر آب است. پنبه ارگانیک زیست تجزیه پذیر است. اما به دلیل حجم زیاد آب مصرفی در حین تولید زیاد مورد استقبال دوستداران مد پایدار قرار نگرفته است.

 

    – پلی استر بازیافتی

پارچه سازگار با محیط زیست پلی استر بازیافتیبا اینکه پلی استر جزو الیاف مصنوعی است، اما به دلیل اینکه این الیاف از پلاستیک‌های بازیافتی به دست آماده است، بسیار در صنعت آمد پایدار محبوب می‌باشد. هزینه تمام شده الیاف پلی استر بازیافتی کمی‌ گران تر از پلی استر غیر بازیافتی است. اما به دلیل کاربرد بسیار خوبی‌ که این نوع پارچه دارد، فروش بالایی‌ در صنعت مد پایدار را به خود اختصاص داده است.

 

    – سویا

پارچه سازگار با محیط زیست سویاسویا نیز مانند بامبو رشد سریع دارد. از سویا برای تهیه غذا نیز استفاده میشود. همچنین از این گیاه پارچه‌های سازگار با محیط زیست تهیه میشود. پارچه‌هایی‌ از این جنس مقاومت بالایی‌ دارند. از الیاف سویا ابریشم و کشمیر نیز تولید میشود. تولید ابریشم و کشمیر از این طریق بسیار سریع تر و کم هزینه تر از تولید آنها به روش طبیعی از پیله ی کرم ابریشم و بز کشمیری خواهد بود.


سایت اکوکلیکی محصولات دوستدار محیط زیست را در اختیار شما قرار می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *