بازیافت, ظروف یکبار مصرف

کد شناسایی رزین شماره ٧- ساير

کد ٧- ساير

اکریلیک، نایلون، تریتان، پلی کربنات و اسید پلی لاکتیک و ترکیبی چند لایه از پلاستیک‌های مختلف جزو کد شناسایی رزین ٧- ساير قرار دارند.

کد شناسایی رزین

یک سیستم طبقه بندی به نام کد شناسایی رزین برای افزایش آگاهی‌ عمومی‌ از پلاستیك هاي مصرفي تعریف شده است. طبق این سیستم شماره‌ای در پائین‌ترین قسمت بطری‌های پلاستیکی و ظروف مواد غذایی حک‌ شده است. این عدد نشان میدهد که این محصولات از چه نوع پلاستیکی ساخته شده اند. در این نوشته درمورد کد شناسایی رزین کد ٧- ساير صحبت خواهیم کرد.

کد شماره ٧- ساير

این علامت برای پلاستیک های مورد استفاده و یا ترکیبی از پلاستیک ها در محصولاتی به کار میرود که در سایر کدهای ذکر شده رزین به آن اشاره ای نشده است. این پلاستیک‌ها توسط رزین‌ها و یا ترکیبات آن‌ها شناسایی میشوند. این دسته تمام پلاستیک‌های دیگر است. مثلا اکریلیک، نایلون، تریتان، پلی کربنات و اسید پلی لاکتیک و ترکیبی چند لایه از پلاستیک‌های مختلف جزو این گروه قرار دارند. 

بسیاری از پلاستیک‌های زیست تخریب پذیر، حساس به عکس و گیاهی در این گروه قرار می گیرند. در واقع هر پلاستیکی که HDPE ،LDPE ،PET ،PVC ،PS یا PP نباشد در این گروه قرار می گیرد. علاوه بر این، هر نوع رزین پلاستیکی که از زمان تأسیس ۶ نوع اصلی رزین در سال ۱۹۸۸ ساخته شده است، با کد شناسایی رزین شماره ۷ یا “ساير” علامت گذاری شده است. به همین ترتیب، ذکر کاربردهای معمول این نوع پلاستیک‌ها تقریباً غیرممکن است. زیرا کاربردها و خصوصیات آنها بسیار متنوع است.

ویژگی های کد ٧- ساير

به رزین‌ها و ترکیب رزین‌ها بستگی دارد.

کاربردهای کد ٧- ساير

از این پلاستیک ها در ساخت کارتن‌های آب میوه و شیر، کیسه‌های فر، مصالح ساختن بام و سایر موارد استفاده می شود. هرچند لازم به ذکر است که بدانید از این ماده برای ساخت ظروف یکبار مصرف گیاهی استفاده نمی شود تا ظروف گیاهی فرم بگیرند.

خطرات 

پلاستیک پلی کربنات شماره ۷ است. پلی کربنات پلاستیک سختی است که اغلب در اسباب بازی ها و بطری های کودکان وجود دارد. تشخیص سموم موجود در این کد کمی دشوار است. اما احتمال وجود بی پی ای یا نوعی دیگر از ماده شیمیایی از خانواده بیسفنول  به نام “بی پی اس “در آن وجود دارد.

” بیسفنول اس” و ” بیسفنول ای” مختل کننده غدد درون ریز هستند. اختلال در عملکرد این غدد و هورمون ها باعث تغییرات در دوران بلوغ، خلق و خوی افراد، متابولیسم و فرآیندهای تولید مثل می شود. بیشترین نگرانی ها از ترکیبات بیسفنول در دوران اولیه زندگی می باشد. قرار گرفتن در معرض این ترکیبات باعث اختلالات کروموزومی در جنین در حال رشد شده که باعث سقط خود به خودی جنین و آسیب های ژنتیکی می شود. اما شواهد نشان می دهد که این مواد شیمیایی نیز بر روی بزرگسالان و کودکان تأثیر می گذارد و منجر به کاهش کیفیت اسپرم، بلوغ زودرس، اختلالات تولید مثلی و اختلال تخمدان، سرطان و بیماری های قلبی میشود.

به عنوان مثال، تحقیقات در ایالات متحده نشان داده است که قرار گرفتن در معرض” بیسفنول ای” بیشتر با چاقی عمومی و چاقی شکمی در جمعیت بالغ ارتباط دارد. در حالی که مطالعات دیگری نشان داد که بیسفنول ای نه تنها با چاقی عمومی و شکمی همراه است، بلکه با مقاومت در برابر انسولین که عامل اصلی بسیاری از بیماری های مزمن مانند دیابت نوع ۲ است، خواهد شد. مقاومت به انسولین، شرایطی است که در آن سلول‌های بدن پاسخ مناسبی به انسولین نمی‌دهند. به دنبال آن جذب گلوکز دچار اختلال شده و به طورثانویه باعث افزایش قند خون می‌شود.

پلاستیک های دارای کد شماره ۷ به ندرت قابل بازیافت هستند. بنابراین بهتر است بیرون ریخته شوند. اما می توانید برای تأیید با مرکز بازیافت منطقه خود مشورت کنید.


سایت اکوکلیکی محصولات دوستدار محیط زیست را در اختیار شما قرار می دهد.

3 نظر در “کد شناسایی رزین شماره ٧- ساير

  1. Alireza Z گفت:

    سایر پلاستیک‌ها مانند پلی‌اورتان می‌توانند ترکیبی از پلاستیک‌های فوق باشند. جزو بازیافت نیستند. محصولات با کد ۷ می‌توانند هر چیز از زین دوچرخه گرفته تا ظرف‌های ۵ گالنی را شامل شوند. بسیاری از بازیافت‌کنندگان، پلاستیک با این کد را قبول نمی‌کنند اما رزین این پلاستیک‌ها قابل تبدیل به الوارهای پلاستیکی و مواد سفارشی هستند.

  2. ساناز گفت:

    آیا همه پلاستیک های دارای کد رزین هفت قابل بازیافت هستند؟

    1. Eco Clicky گفت:

      خیر، همه پلاستیک های دارای کد رزین هفت قابل بازیافت در نظر گرفته نمی شوند. زیرا بستگی به نوع خاص پلاستیک و وجود امکانات بازیافت برای آن نوع دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *