سبک زندگی‌ سازگار با محیط زیست

رژیم‌ غذایی سازگار با محیط زیست

رژیم غذایی سازگار با محیط زیست

برای داشتن رژیم‌ غذایی سازگار با محیط زیست گوشت کمتری بخورید، غذای خودتان را در خانه پرورش دهید و غذا‌های گیاهی را نیز جایگزین کنید.

مقدمه

خوردن یک رژیم غذایی سازگار با محیط زیست برای سلامت سیاره ضروری است. تاثیر انتخاب های غذایی ما بر محیط زیست قابل توجه است، و آنچه می خوریم می تواند به آسیب وارده به سیاره کمک کند یا آن را کاهش دهد. رژیم دوستدار محیط زیست رژیمی است که بر اصول پایداری و مسئولیت زیست محیطی استوار است.

رژیم دوستدار محیط زیست به معنای انتخاب غذاهای گیاهی در صورت امکان است. این شامل میوه ها، سبزیجات، حبوبات، غلات، آجیل و دانه ها است. خوردن یک رژیم غذایی گیاهی یکی از موثرترین راه ها برای کاهش ردپای کربن و کمک به محافظت از محیط زیست است. این غذاها معمولاً به انرژی و آب کمتری برای تولید نیاز دارند و به اندازه غذاهای حیوانی گازهای گلخانه ای منتشر نمی کنند.

علاوه بر انتخاب غذاهای گیاهی، مهم است که غذاهای محلی و فصلی را انتخاب کنید. این مقدار انرژی مورد نیاز برای انتقال غذا به شما را کاهش می دهد و احتمالا تازه تر و مغذی تر خواهد بود. خوردن غذاهای ارگانیک یک راه عالی دیگر برای کاهش اثرات زیست محیطی است. روش های کشاورزی ارگانیک برای محیط زیست بهتر است و غذاهای ارگانیک عاری از مواد شیمیایی مضر و آفت کش ها هستند.

این را باید در نظر بگیریم که هر ماده غذایی خود می تواند به انتشار گازهای گلخانه‌ای منجر شود. به عنوان مثال، غذاهایی که بر پایه منابع حیوانی هستند نسبت به غذاهایی که از منابع گیاهی به دست می آیند به زمین و حجم بسیار زیادی آب احتیاج دارند. در این نوشته، ما قصد داریم که درباره رژیم‌ غذایی سازگار با محیط زیست با شما خوانندگان عزیز سخن گوییم. برای شروع این ۸ نکته را در نظر بگیرید:

۱- در رژیم‌ غذایی خود، گوشت کمتری بخورید 

 اتخاذ یک رژیم غذایی پایدار برای سلامت سیاره ما بسیار مهم است و کاهش مصرف گوشت در این امر نقش بسزایی دارد. تولید گوشت صنعتی یکی از بزرگترین عوامل تخریب محیط زیست است. این تنها بزرگترین عامل جنگل زدایی در سطح جهان (به ویژه در مناطق بحرانی مانند جنگل‌های بارانی آمازون) است. پاکسازی زمین برای دامداری و پرورش خوراک دام منجر به از دست دادن قابل توجه تنوع زیستی و کمک به تغییرات آب و هوایی می شود. هنگامی که جنگل‌ها نابود می شوند، دی اکسید کربن را در جو آزاد می کنند که گرمایش جهانی را تسریع می کند.

علاوه بر این، صنعت گوشت مسئول بخش قابل توجهی از انتشار گازهای گلخانه‌ای است که قابل مقایسه با انتشار گازهای گلخانه‌ای از تمام خودروها، کامیون‌ها و هواپیماها در جهان است. همچنین، مصرف گوشت به ویژه گوشت قرمز و فرآوری شده، ردپای زیست محیطی بالایی دارد. دامپروری، متان (گاز گلخانه‌ای که به طور قابل توجهی قوی تر از دی اکسید کربن در یک دوره ۱۰۰ ساله) را تولید می کند. کاهش مصرف گوشت می تواند تقاضا برای چنین شیوه‌های کشاورزی فشرده را کاهش دهد و در نتیجه ردپای کربن کلی را کاهش دهد. با تغییر به سمت رژیم‌ غذایی سازگار با محیط زیست، می‌توانیم فشار بر منابع طبیعی خود را کاهش دهیم، تنوع زیستی را ارتقا دهیم و به سیستم غذایی پایدارتری کمک کنیم. این نه تنها به نفع محیط زیست است، بلکه از رفاه نسل‌های آینده نیز حمایت می کند. 

۲- غذای خودتان را در خانه پرورش دهید

خیلی‌ از مواد غذایی‌ میتوانند در باغچه خانه خودتان پرورش یابند. میتوانید برای آشنا شدن با نحوه پرورش مواد غذایی‌، از یک مزرعه یا باغ محلی بازدید کنید. میتوانید با گوجه گیلاسی، سبزی سالاد و لوبیا سبز شروع کنید. برای این کار به باغ احتیاج ندارید. حتی میتوانید که برخی‌ مواد غذایی‌ را روی طاقچه در گلدان‌های گل پرورش دهید. این روشی بسیار ساده برای تولید مواد غذایی بدون استفاده از کود شیمیایی و داشتن یک رژیم‌ غذایی سازگار با محیط زیست است. 

۳- غذا را هدر ندهید

سالانه میلیون‌ها تن غذا هدر می رود. هدر دادن غذا باعث اتلاف منابع مالی مختلف می‌شود. همان چیزی را تهیه کنید که میخواهید مصرف کنید. همچنین میتوانید قبل از خرید مواد مصرفی، لیستی از خرید خود تهیه نمایید. با این کار هوشمندانه خرید خواهید کرد و از هدررفتن مواد غذایی جلوگیری می‌کنید. غذا کمی کمتر از نیمی رد پای زیست محیطی‌ یک خانوار را تشکیل می دهد. انتخاب غذای مناسب هم باعث کاهش رد پای کربن در محیط زیست شده و هم در سلامت مصرف کننده تاثیر تاثیر به سزایی دارد.

۴- مواد غذایی خود را آنلاین خریداری کنید

به جای اینکه هر بار که نیاز به خرید چیزی دارید به سوپرمارکت بروید، به صورت آنلاین و عمده خرید کنید و خرید خود را در خانه تحویل بگیرید. به این ترتیب، شما نه تنها میزان انتشار کربن خود را کاهش می دهید، بلکه احتمال خرید اضافه‌ای که می تواند منجر به اتلاف غذا شود را نیز کاهش داده اید.

۵- در رژیم‌ غذایی خود، گیاه خواری را بگنجانید

غذاهای گیاهی بیشتری را به بشقاب خود اضافه کنید تا علاوه بر یک رژیم‌ غذایی سازگار با محیط زیست، یک زندگی آگاهانه پایدارتر نیز داشته باشید. هر تغییر کوچکی که ایجاد می کنید تأثیر مثبتی بر سبک زندگی‌ سبز خود خواهد داشت. با انتخاب غذای گیاهی رد پای کربن خود را به شدت کاهش خواهید داد. از این رو منابع آب بیشتری را نیز ذخیره می‌کنید. چرا که آب بیشتری به مردم داده میشود تا به حیواناتی که قرار است پرورش یافته و به زودی کشته شده و مورد استفاده همان مردم قرار گیرند. 

۶- از پلاستیک تا حد ممکن استفاده نکنید

پلاستیک در دنیای طبیعی و حتی رژیم غذایی ما نفوذ کرده است. هنگام خرید یک کیسه قابل استفاده مجدد به همراه داشته باشید، در صورت امکان میوه و سبزیجات بدون بسته بندی را انتخاب کنید و از برندها و خرده فروشانی که همچنان به استفاده از پلاستیک ادامه می دهند بخواهید جایگزینی پیدا کنند. اگر فرصت شستشوی ظروف را ندارید به جای اینکه آنها را در بسته بندی‌های پلاستیکی بگذارید در ظروف یکبار مصرف گیاهی قرار دهید. ظروف گیاهی از منابع تجدیدپذیر مانند نشاسته ذرت تهیه شده اند که پسماند آنها به محیط زیست آسیب نمی رساند.

۷- کمپوست کنید 

اگر میتوانید تسهیلات کمپوست را در خانه خود راه اندازی کنید، این کار را انجام دهید. به جای استفاده از کود، از کمپوست برای چمن و باغچه خود استفاده کنید. بیشتر غذاهایی که تجزیه آنها در محل دفن زباله طولانی می شود، فقط چند ماه در محل کمپوست تجزیه میشوند.   

۸- در مورد ماهی هایی که می خورید دقت داشته باشید

برداشت بسیاری از ماهی‌‌های محبوب بیش از حد مجاز است تا به فروش بیشتری برسد. این بر اکوسیستم‌های اقیانوس تأثیر می گذارد. مصرف ماهی خود را کاهش داده و از پروتئین سبزیجات بیشتری اضافه کنید. ردپای زیست محیطی‌ هر دو شیلات و آبزی پروری می تواند بسته به گونه‌ها و شیوه‌های تولید و برداشت به میزان قابل توجهی متفاوت باشد. تولید تقاضای پیش بینی شده غذاهای دریایی در آینده باید با در نظر گرفتن کاهش تولید زباله و کاهش ردپای محیطی شیلات و آبزی پروری باشد. این امر نیازمند یک تغییر اساسی‌ در تولید و مصرف غذاهای دریایی و همچنین صنعت آبزی پروری و شیلات دارد.

 


سایت اکوکلیکی محصولات دوستدار محیط زیست را در اختیار شما قرار می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *