بازیافت, ظروف یکبار مصرف

بزرگترین تولید کننده ظروف یکبار مصرف گیاهی

بزرگترین تولید کننده ظروف یکبار مصرف گیاهی

بزرگترین تولید کننده های ظروف یکبار مصرف گیاهی در ایران برند به زیست، در آمریکا Pactiv LLC و در هلند Natural Tableware میباشند…

روند تولید و مصرف پلاستیک

قبل از اینکه بزرگترین تولید کننده های ظروف یکبار مصرف گیاهی را بشناسیم بهتر است نگاهی به روند تولید و مصرف پلاستیک از ابتدا بیاندازیم. آغاز تولید صنعتی پلاستیک دهه ۱۹۵۰ بود. در طول دهه ۱۹۵۰ – دوره توسعه سریع صنعت نفت – پلاستیک به تدریج به یک ماده حیاتی برای حمایت از زندگی مدرن تبدیل شد. معرفی محصولات پلاستیکی راحتی را تبلیغ میکرد. اما همچنین منجر به پدیده ای گسترده و فاجعه آمیز به نام “آلودگی سفید” شد. این پدیده به یک مشکل بزرگ برای دنیای مدرن تبدیل شده است. “آلودگی سفید” به زباله هایی اطلاق می شود که با استفاده از انواع محصولات پلاستیکی تولید می شود. این محصولات پلاستیکی از پلی استایرن، پلی پروپیلن،  PVS و سایر پلیمرها تولید می شوند.

ما در عصری از تولید بیش از حد و مصرف بیش از حد بدون فکر زندگی می کنیم. هر سال، مناطق مسکونی حدود ۸ میلیون تن زباله پلاستیکی را وارد آب و پس از آن اقیانوس ها می کنند.کشورهایی که بیشتر در آلوده کردن اقیانوس ها نقش دارند عبارتند از: چین، هند، اندونزی، فیلیپین، تایلند، سریلانکا، ویتنام و بنگلادش. این کشورها را می توان با سیستم های نگهداری زباله نسبتا توسعه نیافته مشخص کرد. با این حال، مشکلات زباله نه تنها در این کشورها، بلکه در اروپا و آمریکا نیز به یک موضوع بحرانی تبدیل شده است.

مشکلات زباله ها  

برخی از کشورها از سطل زباله برای جمع آوری زباله های معمولی خانگی استفاده نمی کنند. این اتفاق به این دلیل رخ می‌دهد که سطل زباله به میزان کافی ندارد. علاوه بر بسته‌بندی‌هایی که محیط زندگی را آلوده می‌کنند (مثلاً بسته‌بندی چیپس و شیرینی)، بسته‌بندی نوشیدنی‌های مختلف (مثلا بطری)، محصولات تنباکوی فیلتر شده (مثلاً نخ سیگار)، نی نوشیدنی، کیسه های پلاستیکی، همچنین ظروف یکبار مصرف (لیوان با اندازه های مختلف، بشقاب، چنگال، چاقو، قاشق) مقدار قابل توجهی از زباله ها را تشکیل می دهند. این ظروف با رسیدن به محیط طبیعی تجزیه نمی شوند. تبدیل به منبع آلودگی می شود. با این حال، همه کشورها غیرمسئولانه عمل نمی کنند.

بسیاری از کشورهای توسعه یافته برای مدت طولانی تر یا کوتاه تری اقدام به طراحی و ساماندهی مدیریت پسماند کرده و اقدامات مختلفی را برای بهبود وضعیت انجام داده اند. خوشبختانه این روند در حال توسعه روز به روز بیشتر می شود. مصرف ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در فصل تابستان به ویژه در فصل شلوغ پیک نیک و باربیکیو به شدت افزایش می یابد. در عین حال، ظروف گیاهی زیست تخریب پذیر که سازگار با محیط زیست نیز هستند به صورت تجاری در دسترس قرار گرفته اند. این رو وقتی که در محیط دور ریخته می شوند، آلودگی تولید نمی کند. با این حال، قیمت آنها از ریشه پلاستیکی بیشتر است. مصرف کنندگان ظروف یکبار مصرف گیاهی را جایگزین ظروف پلاستیکی کرده‌اند.

زیست تخریب پذیر یعنی چه ؟  

زیست تخریب پذیری به این معنی است که ماده قادر به تجزیه هوازی و بی هوازی است.از این تجزیه موادی مانند CO2، H2O، متان، زیست توده و نمک های معدنی تولید می شود. هرچند مواد زیست تخریب پذیر ممکن است قابل کمپوست نباشند. فرآیند کمپوست شامل تجزیه زباله های آلی توسط میکروب ها، یعنی تولید کمپوست است. محصولات قابل کمپوست، همگی دوستدار طبیعت هستند. بسیاری از پژوهشگران ادعا می‌کنند که استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی و ظروفی که قابلیت کمپوست شدن را دارند، باعث کاهش ردپای اکولوژیکی می‌شود. چنین محصولاتی ممکن است از محصولات جانبی کشاورزی یعنی محصولات فرعی فرآوری پس از برداشت تولید شوند که منشاء طبیعی دارند و احتمالاً بدون آلودگی در طبیعت کاملاً تجزیه می شوند.

 در مورد ظروف که قابلیت کمپوست شدن را دارند، این محصولات فرعی ممکن است شامل سبوس و کاه غلات، ذرت یا برنج، و همچنین نی و برگ درختان باشد. به عنوان مثال، سالانه حدود ۱۰۰هزار تن غلات در استونی آسیاب می شود. آسیاب غلات سبوس ایجاد می کند. بخشی از این مقدار می تواند ماده اولیه بالقوه ظروف غذاخوری قابل کمپوست باشد.

بسیاری از ظروف گیاهی نیز از نشاسته ذرت تهیه شده‌اند . چراکه ذرت چه در اروپا و چه در ایران یکی از فراوان ترین و در دسترس ترین منابع تجدید پذیر برای تولید این ظروف میباشد. ذرت دارای سطح بالایی از نشاسته است و قوام عالی دارد. ظروف گیاهی بر پایه نشاسته ذرت همگی زیست تخریب پذیر بوده و هنگام استفاده سلامت مصرف کننده را تهدید نمی کند. پسماندهای ظروف در طبیعت به خودی خود می تواند تجزیه شود و باعث آلودگی خاک و آب ها نخواهد شد. 

بازار ظروف گیاهی

به دلیل مشکلاتی که آلودگی های پلاستیکی در محیط زیست به وجود آوردند، مصرف کنندگان تمایل بیشتری برای خرید ظروف یکبار مصرف گیاهی پیدا کردند. در نتیجه بازار ظروف گیاهی در طی چندین سال اخیر رونق بسیار زیادی داشته است.  بازیگران اصلی صنعت ظروف گیاهی در درجه اول بر ادغام و استفاده از فرمول های به روز برای تولید ظروف گیاهی و سپس توسعه محصول جدید متمرکز هستند. تمایز محصول (به ویژه طرح و اندازه ) همچنین یک عامل کلیدی در فروش ظروف گیاهی زیست تخریب پذیر است.

بازار جهانی ظروف یکبار مصرف گیاهی به طور گسترده در مناطق مختلف از جمله آمریکای شمالی، اروپا، آسیا-اقیانوسیه و سایر نقاط جهان پراکنده شده است. بیشترین سهم بازاریابی ظروف را آمریکای شمالی دارد. پس از آن، اروپا دومین منطقه ای است که میزان مصرف بالایی برای ظروف گیاهی زیست تخریب پذیر را دارد. آلمان و بریتانیا دو کشور مهمی هستند که سهم بیشتری در بازار اروپا را دارند. سایر کشورها نیز سرعت تولید و عرضه خود را بر اساس میزان تقاضای موجود بهین این ظروف تنظیم می کنند. 

بزرگترین تولید کننده های ظروف یکبار مصرف گیاهی

و اما مهم ترین برندهای که به بزرگترین تولید کننده های ظروف یکبار مصرف گیاهی تبدیل شده‌اند عبارتند از:

۱- Pactiv LLC (ایالات متحده)

۲- Huhtamäki Oyj (فنلاند)

۳- ظروف گیاهی بهزیست (ایران)

۴- Ecoware (نیوزیلند)

۵- Biopak (استرالیا)

۶- Lollicup USA Inc. (ایالات متحده)

۷- Solia, Inc. (ایالات متحده)

۸- Natural Tableware (هلند)

۹- Biotrem (لهستان)

۱۰- Reynolds Consumer Products LLC (ایالات متحده)

۱۱- Genpak, LLC (ایالات متحده)

۱۲- Vegware (بریتانیا)

۱۳- Papstar GmbH (آلمان)

۱۴- Bionatic GmbH & Co. KG (آلمان)

۱۵- Better Earth LLC (ایالات متحده)

۱۶- Eco Guardian (کانادا)

ظروف گیاهی به زیست در ایران یکی از بهترین و بزرگترین تولید کننده های ظروف یکبار مصرف گیاهی است که تلاش زیادی برای حفظ رشد بازار ظروف گیاهی در مقایسه با سایر تولید کننده های موجود در ایران انجام می دهد. این شرکت در تلاش است تا محصولات بیشتری را به لیست طولانی خود اضافه کند تا مشتریان بیشتری را به سمت برند خود جذب کند. همچنین این برند تلاش زیادی در راستای افزایش آگاهی عمومی در رابطه با مسائل محیط زیست و آلودگی‌های ناشی از پسماندهای پلاستیکی و جایگزینی ظروف پلاستیکی فومی و کاغذی با ظروف یکبار مصرف گیاهی کرده است. در نتیجه، در نهایت به صنعت کمک می کند تا در درازمدت درآمد بهتری ایجاد کند. شما می توانید کلیه محصولات این برند را در سایت اکوکلیکی با بسته بندی فروشگاهی و یا به صورت فله ای تهیه کنید.


سایت اکوکلیکی محصولات دوستدار محیط زیست را در اختیار شما قرار می دهد.

1 نظر در “بزرگترین تولید کننده ظروف یکبار مصرف گیاهی

  1. Aynaz گفت:

    چه خوب که ایران هم جزو تولید کنندگان بزرگ ظروف گیاهی محسوب شده. جالب بود. اگر ترکیه بروید می‌بینید که اکثرا از از ظروف پلاستیکی هنوز استفاده میکنند. اما ما با این همه محدودیت تونستیم که به محیط زیست و سلامتمون اهمیت بدهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *